17-11-23

Een ongunstig energielabel? En nu?

Je hebt een nieuwe woning op het oog. Aan alles voldoet het aan je wensen. Maar het energielabel is een E of F. Wat nu?

Sinds 1 januari 2022 is het verplicht om een energielabel te vermelden in verkoopadvertenties voor huizen. Dit geeft inzicht in de duurzaamheid van een huis. Door een stijging van de energieprijzen is de aandacht hierop toegenomen. Er is echter nog veel onwetendheid bij huizenkopers. Een slecht energielabel hoeft niet altijd te betekenen dat er een flinke investering nodig is om het huis te verduurzamen.

Vraag bij de verkopende partij het energieverbruik op. Dit geeft een veel beter overzicht van het verwachte gas- en elektra verbruik op jaarbasis. Daarbij is het goed te weten door hoeveel personen het huis op dit moment bewoond wordt. Laat je vervolgens goed adviseren welke stappen direct gunstig zijn om het energielabel te verbeteren. En niet onbelangrijk: Hoeveel gaat dit kosten en welke subsidies zijn er beschikbaar?

Een NVM makelaar helpt je graag verder. Wie op het punt staat een nieuw huis te kopen kan met dergelijke vragen terecht bij de eigen aankoopmakelaar. Deze weet precies welke maatregelen direct effect hebben en kan je doorverwijzen naar een lokale specialist met inhoudelijke kennis. Daarnaast weet een NVM makelaar welke kosten mee te financieren zijn in de hypotheekaanvraag.

Lees ook

Bekijk bericht
Wat doet een aankoopmakelaar?
Bekijk bericht
Wat doet een verkoopmakelaar?

Zandbergen Makelaardij

Een mensgerichte aanpak
Verrassende service
Gekwalificeerde makelaars

Heb je een vraag?

Neem contact met ons op!