08-10-22

Hoe belangrijk is het energielabel?

Er is sprake van een energiecrisis en de gevolgen worden voor de consument steeds duidelijker. Tijdens bezichtigingen krijgen wij steevast de vraag over het energieverbruik van een woning en het energielabel. Met name de wat oudere huizen met een slecht label laten kopers sneller links liggen. Verkopers met een verouderd label daarentegen overwegen om een nieuw energielabel aan te vragen. Vaak hebben zij hun huis verduurzaamd en dit kan tot een beter energielabel leiden.

Het energielabel is een belangrijk document om te controleren bij de koop of verkoop van je woning. Maar staar je niet blind op dit label. Informeer bij de makelaar of verkoper naar de verduurzamingsmaatregelen. Vergelijk deze met het huidige energieverbruik en maak aan de hand daarvan een plan om het huis te verduurzamen. Laat je goed informeren door een expert, dit kan een aankoopmakelaar zijn maar ook een bouwkundige of installateur. Soms is de investering te groot ten opzichte van het rendement en dat zou zonde zijn.

Verkopers met een huis waar al een energielabel op zit kunnen overwegen het energielabel te actualiseren. Zeker als er verduurzamingsmaatregelen zijn getroffen die niet op het oude energielabel vermeld staan. Uit Funda onderzoek blijkt dat potentiĆ«le kopers het energielabel steeds belangrijker vinden. Huizen met een gunstig label krijgen meer bezichtigingsaanvragen dan huizen met een ongunstig label. Dit geldt overigens niet voor karakteristieke panden of panden met een klassieke uitstraling. De charme wint het hier nog altijd van de feiten…

Lees ook

Bekijk bericht
Wat doet een aankoopmakelaar?
Bekijk bericht
Wat doet een verkoopmakelaar?

Zandbergen Makelaardij

Een mensgerichte aanpak
Verrassende service
Gekwalificeerde makelaars

Heb je een vraag?

Neem contact met ons op!