24-10-22

Hoe zorg ik voor een snelle verkoop van mijn huis?

Je huis moet verkocht worden. Misschien omdat je daarna op zoek wilt naar een nieuwe plek of omdat je al een nieuw huis gekocht hebt. Maar hoe zorg je er nou voor dat jouw huis in de smaak valt bij woningzoekenden? Onze verkoopmakelaar geeft tips!

 1. Investeer slim! Juist bij verkoop
  De badkamer en de keuken zijn belangrijke onderdelen van een huis. Zijn deze verouderd? Dan is het zonde om deze helemaal te vervangen. Een koper wil misschien toch wat anders. Een likje verf, nieuwe kastjes of spiegel. Kleine investeringen kunnen helpen.
 2. Kijk kritisch naar de muren
  Tijd om je muren wat aandacht te geven. Heb jij de muren een tijd geleden geschilderd? Laat het behang op sommige plekken los? Of heb jij een felle kleur die niet bij iedereen in de smaak valt? Soms kan het lonen om die kwast te pakken en de muren opnieuw te verven. Neutrale kleuren bevorderen de verkoop, als is het maar dat een kamer ruimtelijker lijkt.
 3. Onderhoudsklussen die al een tijdje liggen
  Naast cosmetische veranderingen is het belangrijk om onderhoudsklussen ook uit te voeren. Kijk eens naar je dak, de goten of de CV-ketel. Een goed onderhouden woning verkoopt beter, zeker in een tijd waarin aannemers het erg druk hebben.
 4. Geef de buitenruimte wat liefde
  Spuit je tuinmeubels of terras af, wied het onkruid en zet wat nieuwe planten in de borders en plantenbakken. Het eerste wat kijkers zien op Funda en tijdens de bezichtigingen is je voortuin. Zorg dat dit gedeelte van de tuin op orde is!
 5. Ongebruikte ruimtes een bestemming geven
  Een potentiële koper kijkt naar mogelijkheden in een huis. In welke (slaap)kamer ga ik slapen? Wat wordt mijn werkkamer? Zijn er kamers die jij niet gebruikt? Richt ze dan zo in dat hier een bestemming voor komt. Hoe meer opties een kamer heeft, hoe aantrekkelijker het is voor kopers. Een gebruikte ruimte maakt een betere indruk dan een lege ruimte.
 6. Foto’s, video en 360 graden beelden
  Is je huis opgeknapt? Zorg dan voor een optimale presentatie. Een potentiële koper moet een goede indruk krijgen van jouw huis. Dit kun je doen door goede foto’s, een filmpje en 360 graden foto’s. Door deze promoties in te zetten komt je huis ook nog eens hoger op Funda!
 7. Een bezichtiging gepland? Maak je huis klaar!
  Zorg ervoor dat het opgeruimd is. Berg spullen die je niet dagelijks gebruikt op. Schaf desnoods een aantal opbergboxen aan waar je rondslingerend spul in kunt doen als er kijkers komen. Een neutrale omgeving is prettig voor kijkers.

Denk jij aan verkopen? Wij komen graag langs voor een vrijblijvend adviesgesprek! Klik hier 

 

Lees ook

Bekijk bericht
Wat doet een aankoopmakelaar?
Bekijk bericht
Wat doet een verkoopmakelaar?

Zandbergen Makelaardij

Een mensgerichte aanpak
Verrassende service
Gekwalificeerde makelaars

Heb je een vraag?

Neem contact met ons op!