01-10-22

Meer kansen op de woningmarkt

Uit de NVM woningmarktcijfers over het derde kwartaal van 2022 blijkt dat de woningmarkt wat rustiger en ruimer wordt. Het woningaanbod is landelijk zelfs gegroeid met 80 % ten opzichte van een jaar eerder. Het toegenomen aanbod en gematigde ontwikkeling van de verkoopprijs zorgen voor meer ruimte en keuze voor de consument. Op jaarbasis is de gemiddelde prijsstijging 2 %. Dit is aanzienlijk minder dan de gemiddelde prijsstijging van 20 % de afgelopen jaren.

De extreem verhitte markt van de afgelopen 1,5 jaar heeft haar keerpunt bereikt zo lijkt het. Wij merken dat er minder bezichtigingsaanvragen per woning binnenkomen. Ook wordt er bijna niet meer overboden. De woningen die nu verkocht worden gaan vaak weg voor de vraagprijs of er net daaronder. Als aankoopmakelaar merken wij dat er mogelijkheid is tot onderhandelen. Dit biedt meer kansen voor kopers.

De rente is echter wel behoorlijk gestegen de afgelopen maanden. Wie voorheen nog € 500.000 kon lenen, zou nu zomaar ineens een stuk minder kunnen lenen. Kopers doen er verstandig aan om een nieuwe afspraak te maken bij de hypotheekadviseur.

Bron: NVM

Lees ook

Bekijk bericht
Ontvang nu een Energielabel Verbeteradvies bij aankoop of verkoop van een woning!
Bekijk bericht
Nieuwbouwproject Scheepershoeve IJhorst

Zandbergen Makelaardij

Een mensgerichte aanpak
Verrassende service
Gekwalificeerde makelaars

Heb je een vraag?

Neem contact met ons op!