16-12-21

Tijd voor verandering

Door: Gea Bergman, WeStyle Interieuradvies.

Ik kan het mij nog goed herinneren, op een van de eerste mooie lentedagen was het voor mijn moeder tijd voor verandering. Kwam ik tussen de middag thuis voor een boterham dan zag ik het volgende tafereel: De gordijnen fris gewassen aan de lijn, alle kussens van de bank uitgekopt, de planten fris afgespoten in de schaduw. In de woonkamer waren alle kasten leeg en de meubels van hun plaats.

De eerste zonnestralen zorgden voor een ommekeer bij mijn moeder, de winter was voorbij, het was tijd voor een schoon en fris huis! Waarschijnlijk was deze traditie ook van generatie op generatie aan haar doorgegeven (maar daarna is deze gestopt). De boeren sloegen ook aan het schilderen, de stal werd opnieuw gewit en de zwarte strook weer strak aangebracht.

Tegenwoordig zie je ‘tijd voor verandering’ nog steeds terug, maar wel in een minder grootse aanpak. Na een winter van gesloten gordijnen, dierenvellen en warme plaids, maakt warm kaarslicht plaats voor het licht. De deuren mogen weer open, het licht mag weer stromen, er staan kleurijke verse bloemen op de vaas.

Fris katoen en luchtig linnen geven het interieur een vrij en zomers gevoel. Nadat we de adviezen van opruimgoeroe Marie Kondo ook in ons eigen huis hebben toegepast, vinden wij volgens haar het geluk in een schoon en opgeruimd huis. Laat de zon maar schijnen!

Gea Bergman,
WeStyle Interieuradvies

Lees ook

Bekijk bericht
Wat doet een aankoopmakelaar?
Bekijk bericht
Wat doet een verkoopmakelaar?

Zandbergen Makelaardij

Een mensgerichte aanpak
Verrassende service
Gekwalificeerde makelaars

Heb je een vraag?

Neem contact met ons op!