01-09-22

Verkoopstyling laat de potentie van een woning zien

De Woningmarkt lijkt weer wat rustiger te worden. Volgens de NVM wordt onder invloed van de gestegen hypotheekrente, de torenhoge energiekosten en de inflatie de “gekte” uit de markt gehaald. De keuze mogelijkheid voor kopers neemt toe met meer aanbod van woningen en in deze veranderende woningmarkt kan de aankoop-of verkoopmakelaar haar waarde bewijzen.

Ook een goede presentatie van een woning draagt bij aan de verkoop, de eerste indruk is immers van groot belang. Met een goede styling en mooie foto’s springt een woning er uit tijdens het scrollen op Funda. Daarmee is de eerste stap naar een bezichtiging gezet. Een woning die ruimtelijk is ingericht en waarin iedere ruimte een duidelijk woonfunctie heeft geeft de koper een beeld van de potentie van de woning. Vaak vindt de verkopende partij het presenteren van hun woning voor een zo groot mogelijke doelgroep lastig. Zij kunnen de beleving van het wonen, eigen huis en haard, moeilijk loslaten. Het inschakelen van een verkoopstylist kan dan uitkomst bieden.

Zij bekijken de woning en de buitenruimtes waarna een advies wordt uitgewerkt. Dit kan betekenen dat meubelstukken worden verschoven, een wandje in een neutrale kleur wordt geschilderd of een ruimte een nieuwe woonfunctie krijgt. In goed overleg wordt gekeken wat wenselijk en haalbaar is. Op deze manier kan een makelaar de verkoopstyling inzetten om de woning zo optimaal mogelijk in de markt te zetten.

Gea Bergman
WeStyle Interieuradvies en Styling

Lees ook

Bekijk bericht
Lokale Open Huizen Dag op 9 december 2023!
Bekijk bericht
Een ongunstig energielabel? En nu?

Zandbergen Makelaardij

Een mensgerichte aanpak
Verrassende service
Gekwalificeerde makelaars

Heb je een vraag?

Neem contact met ons op!