Voor elk huis 20 kijkers en overbieden. De afgelopen anderhalf jaar leek dit de standaard op de woningmarkt. Zelfs in Drenthe en Overijssel. Maar met een oplopende rente en onzekerheid in de wereld lijkt het alsof de woningmarkt afkoelt. Dit blijkt zelfs uit de laatste kwartaalcijfers van onze brancheorganisatie NVM.
Misschien had jij het je anders voorgesteld toen je je huis te koop zette. Een snelle verkoop en zonder zorgen naar je nieuwe (t) huis. Maar wat als je eigen huis nog niet verkocht is na een paar weken?
Als makelaar snappen we dat mensen door alle verhalen bepaalde verwachtingen hebben. Als daar niet aan voldaan kan worden is paniek echter nergens voor nodig. Er kunnen namelijk een heleboel factoren zijn waardoor je huis minder snel verkocht is.
Heb je bijvoorbeeld wel kijkers en kliks op Funda maar weinig bezichtiging aanvragen? Dan kan het liggen aan de presentatie of de vraagprijs. Het is goed om hier na een aantal weken kritisch naar te kijken en zo nodig een aanpassing door te voeren.
Het kan ook zijn dat er wel kijkers komen, maar dat mensen afhaken in de woning. Dan moeten we kijken waar dat aan ligt. Welke feedback krijgt de makelaar tijdens de bezichtigingen? Hoe kunnen we dit veranderen en wel mensen uitnodigen tot een bieding?
Helaas is het zo dat verkopers en de makelaar niet alles in de hand hebben. Als een bepaalde straat of buurt minder populair is, dan zul je moeten accepteren dat de verkoop wat langer duurt. Blijven communiceren dat je huis nog te koop staat is belangrijk. Zoekers denken soms dat een huis al verkocht is in de huidige markt, ook als dit niet zichtbaar is op Funda. Een open huis of extra advertentie kan dan uitkomst bieden. Vaak kun je met kleine aanpassingen je huis alsnog goed verkopen.
Benieuwd naar onze werkwijze? Maak dan een afspraak met één van onze makelaars. Klik hier