Diever

Ben je naast liefhebber van de Drentse natuur ook weg van theater en cultuur in het algemeen? Dan ben je als huizenzoeker op de juiste plek aanbeland in Diever. Misschien heb je na het lezen van deze informatie zelfs jouw toekomstige woonplaats gevonden.

Aan de rand van Nationaal Park Drents-Friese Wold vind je het typische esdorp Diever. Zoals de meeste es- en brinkdorpen werd Diever gebouwd in de middeleeuwen. Dit zie je bijvoorbeeld terug aan de prachtige 12e-eeuwse Sint-Pancratiuskerk in het hart van het dorp. Diever maakt onderdeel uit van de gemeente Westerveld. Het totale inwonersaantal telt zo’n 2715 mensen. Er is basis- én voortgezet onderwijs, een bibliotheek, huisarts en een ruim horeca- en winkelaanbod.

Als inwoner van Diever wandel je door het oerbos of fiets je langs de heide en stuifzanden van het Wold. Maar er is nog iets bijzonders aan de hand. Diever wordt namelijk ‘het dorp van Shakespeare’ genoemd. Dat zit zo. Sinds 1946 worden er in de openlucht toneelstukken van de beroemde schrijver opgevoerd. Dit Shakespearetheater is een unicum in Nederland.

Overweeg je een huis te kopen in Diever? Bekijk het aanbod van Zandbergen Makelaardij, plaats een zoekopdracht of neem contact op over begeleiding bij aankoop. We horen graag van je!

Bekijk video

Bekijk ook

Bekijk werkgebied
Vledder
Bekijk werkgebied
Steenwijk

Zandbergen Makelaardij

Een mensgerichte aanpak
Verrassende service
Gekwalificeerde makelaars

Heb je een vraag?

Neem contact met ons op!