Steenwijk

Steenwijk, in de Kop van Overijssel, is een stad met mogelijkheden. Een mooie plek om te wonen en werken of te bezoeken als je in een van de nabijgelegen dorpen in Zuidwest Drenthe woont. We vertellen er graag wat meer over.

Steenwijk heeft ruim 18.000 inwoners. Het is de hoofdstad van het ruim 43.000 inwoners tellende Steenwijkerland. Een groeiende gemeente waarbinnen geregeld nieuwbouwprojecten ontstaan. Er is hier ruim aanbod op het gebied van onderwijs, met behalve basis- en middelbaaronderwijs o.a. een vestiging van het Drenthe College voor beroepsonderwijs. Naast een ruim winkelaanbod is er keuze uit diverse musea en restaurants en is er een goede treinverbinding naar het zuiden (Zwolle) of het noorden (Leeuwarden).

In de volksmond wordt Steenwijk ‘D’olde Veste’ genoemd, verwijzend naar de aanwezige grachten en stadswallen. Tijdens de Tachtigjarige Oorlog gold Steenwijk als strategische vestingstad voor de Nederlandse Republiek. Wie vandaag de dag door de stad wandelt herkent elementen die aan het verre of nabije verleden doen denken, zoals historische panden met bijzondere gevels, leuke doorkijkjes en de oude markt.

Wil jij een huis kopen in de omgeving Steenwijk? Bekijk het aanbod van Zandbergen Makelaardij of schakel ons in voor begeleiding bij aankoop.

 

Bekijk ook

Bekijk werkgebied
Vledder
Bekijk werkgebied
Ruinen

Zandbergen Makelaardij

Een mensgerichte aanpak
Verrassende service
Gekwalificeerde makelaars

Heb je een vraag?

Neem contact met ons op!