Vledder

Vledder is een esdorp ten noorden van onze standplaats Havelte. Woningzoekenden ervaren dit als een gemoedelijke plek tussen uitgestrekte heidevelden en bossen. In de omgeving kun je heerlijk fietsen en wandelen. Wij omschrijven het graag als een groene woonplaats met een cultureel randje. Daarover straks meer.

Om te beginnen wat kenmerken op een rij. In Vledder wonen ongeveer 2000 mensen. Het dorp is onderdeel van de gemeente Westerveld, ter hoogte van Vledder grenzend aan de provincie Friesland. Er is een openbare basisschool in het dorp, een plaatselijke supermarkt, diverse andere winkels en er zijn meerdere horecagelegenheden. Verder heeft ook Vledder een eigen huisarts en zelfs een hertenkamp! Vledder staat voor moerasveen. Het dorp is dan ook gebouwd in de buurt van een gelijknamige beek en het heidelandschap is opvallend natter dan andere delen van Zuidwest Drenthe.

Vledder grenst aan het Drents-Friese Wold, wat een ideale plek is voor diverse buitenactiviteiten. Er is veel historie in de omgeving te vinden, zoals grafheuvels en urnenvelden. Daarnaast heeft het dorp twee musea met thema’s die je wellicht niet direct verwacht. Eén museum is gewijd aan de zee, de ander aan valse kunst (de kunst van het vervalsen). Vledder heeft een openluchtzwembad waar het in de zomermaanden heerlijk vertoeven is.

Wil je een huis kopen in Vledder of de directe omgeving? Bekijk ons aanbod, begin met een zoekopdracht of neem contact voor begeleiding bij aankoop.

Bekijk video

Bekijk ook

Bekijk werkgebied
Steenwijk
Bekijk werkgebied
Ruinen

Zandbergen Makelaardij

Een mensgerichte aanpak
Verrassende service
Gekwalificeerde makelaars

Heb je een vraag?

Neem contact met ons op!