Dwingeloo

Verliefd worden op Drenthe is niet moeilijk. Ons woon- en werkgebied is groen dankzij prachtige bossen, heide en weide. Maar Dwingeloo verdient een schoonheidsprijs. Het wordt het groenste dorp van Europa genoemd dankzij de open ligging tussen twee nationale parken.

Eerst wat kenmerken van dit gastvrije brinkdorp. Dwingeloo maakt onderdeel uit van de gemeente Westerveld en telt zo’n 2425 inwoners, exclusief omliggende buurtschappen. Het heeft alle faciliteiten die je nodig hebt, van boodschappen tot horeca, huisarts en zwembad. Dwingeloo heeft ook vele (sport)verenigingen dus je hoeft je hier zeker niet te vervelen. De dorpskern kent meerdere bijzondere gebouwen, zoals rietgedekte boerderijen en de prachtige 15e-eeuwse kerk (Sint Nicolaaskerk). En er zijn twee havezaten (hofstedes) in de nabijheid. Met rijksmonument Westrup en de omliggende tuin als meest opvallende bezienswaardigheid.

Toch komen de meeste huizenzoekers naar Dwingeloo vanwege de weidse omgeving. Je kunt hier fantastisch wonen en in alle rust genieten van de natuur. Het Drents-Friese Wold ligt niet ver boven Dwingeloo. Nationaal Park Dwingelderveld grenst zelfs direct aan de onderzijde van het dorp. Normaal zeggen we daarom ‘kijk eens goed om je heen’ maar in Dwingeloo moet je ook zeker omhoogkijken. Doordat er amper lichtvervuiling is, heb je hier een fantastisch zicht op de sterren. Waar vind je dat nog?

Ben jij op zoek naar een woning in Dwingeloo? Laat het ons weten. Zandbergen Makelaardij kan helpen met zoeken of begeleiden bij aankoop.

BEKIJK VIDEO

Bekijk ook

Bekijk werkgebied
Vledder
Bekijk werkgebied
Steenwijk

Zandbergen Makelaardij

Een mensgerichte aanpak
Verrassende service
Gekwalificeerde makelaars

Heb je een vraag?

Neem contact met ons op!