Havelte

Over Havelte kunnen we uren praten. Het is de thuishaven van Zandbergen Makelaardij en wordt niet voor niets gezien als de ‘parel’ van Drenthe. Monumenten, Saksische boerderijen en een schitterend landschap. Hier ervaar je het echte Drentse leven!

Als grootste dorp in de gemeente Westerveld telt Havelte zo’n 3825 inwoners. Het heeft basis(school weg)onderwijs, een openluchtzwembad en er zijn meerdere horecagelegenheden waar (zomer)gasten graag neerstrijken. Net als de omliggende brinkdorpen heeft Havelte ook een eigen huisartsenpraktijk. Havelte is gemoedelijk, zoals eigenlijk alle Drentse woonplaatsen, en heeft tegelijkertijd een bruisend verenigingsleven. Van voetbal en rugby tot de indrukwekkende 18-holes golfbaan. In Havelte hoef jij je niet snel te vervelen. Wil je toch de ‘drukte’ opzoeken, dan zijn Steenwijk en Meppel op een kwartier rijden.

Naast uitgestrekte natuurparken in de directe omgeving zoals het Holtingerveld met haar twee hunebedden, de heidevelden en zandverstuivingen heeft Havelte veel te bieden qua historie. Er zijn in Havelte twee brinken en een dorpsplein. Het dorpsplein kan gezien worden als het centrum met alle winkels voorhanden. Daarnaast zijn er tastbare sporen van het verleden te vinden: hunebedden en grafheuvels bezoek je op loop- of fietsafstand. En dan hebben we het nog niet eens gehad over sporen die herinneren aan de Tweede Wereldoorlog. Havelte is door de hele geschiedenis heen een strategische plek geweest. Het wordt gezien als de poort naar het groene en ruime Drenthe.

Wil je graag een huis kopen in Havelte? Stap eens bij ons binnen. We kunnen helpen met zoeken en begeleiden je graag bij aankoop.

Bekijk video

Bekijk ook

Bekijk werkgebied
Vledder
Bekijk werkgebied
Steenwijk

Zandbergen Makelaardij

Een mensgerichte aanpak
Verrassende service
Gekwalificeerde makelaars

Heb je een vraag?

Neem contact met ons op!