Meppel

Meppel is een middelgrote stad in het zuidwestelijke puntje van ons werkgebied. Het wordt ook wel het Mokum (Amsterdam) van het noorden genoemd. Niet omdat het er net zo druk is, maar vanwege de prachtige oude watergangen met namen als Prinsengracht, Keizersgracht en Heerengracht.

In Meppel en de gelijknamige gemeente wonen meer dan 34.000 inwoners. Het is een prettige locatie voor diverse leeftijdsgroepen. Meppel is namelijk een levendige stad met veel voorzieningen. Denk aan: winkels, een theater en uitgangsgelegenheden. Maar het heeft ook diverse onderwijs- en zorginstellingen.

De bestaande woningbouw van Meppel bestaat voornamelijk uit eengezinswoningen, waarvan het merendeel bestemd is als koopwoning. Tegelijkertijd is dit een snelgroeiende omgeving waarbinnen regelmatig nieuwbouwprojecten ontstaan. Qua mobiliteit is er een NS-treinstation en een goede wegennet-aansluiting via de A28 en A32. Kortom, een prima woonplaats voor forenzen.

Het oude centrum van Meppel is zoals eerder gezegd een echte blikvanger. Historisch gezien is dit een belangrijke handelsplaats voor nijverheden uit Drenthe en Overijssel. Vanuit de haven vertrokken schepen naar grotere steden in de rest van Nederland. Door de eeuwen heen zijn echter tal van kanalen en watergangen gedempt. De overgebleven grachten, gevels en gietijzeren bruggen zijn sfeerbepalend voor het huidige stadsbeeld van Meppel.

Wil je een huis kopen in de regio Meppel? Bekijk ons aanbod, geef een zoekopdracht door of neem contact voor begeleiding bij aankoop.

Bekijk ook

Bekijk werkgebied
Vledder
Bekijk werkgebied
Steenwijk

Zandbergen Makelaardij

Een mensgerichte aanpak
Verrassende service
Gekwalificeerde makelaars

Heb je een vraag?

Neem contact met ons op!