Ruinen

Ken je deze uitspraak? ‘Als er één schaap over dam is, volgen er meer.’ In het geval van Ruinen kan dat zomaar kloppen. De omgeving is zo prettig, dat de wens om hier te wonen aanstekelijk werkt. In het dorp nemen schapen bovendien een bijzondere plaats in.

Ruinen dankt zijn naam aan Otto van Runen, een leenheer die het dorp in de middeleeuwen bestuurde. Dit gebied was een ‘Hoge Heerlyckheid’ wat betekent dat het eigen rechtspraak had. Vandaag de dag telt het brinkdorp, dat onder de gemeente De Wolden valt, ruim 3600 inwoners. Ruinen heeft daardoor allerlei denkbare voorzieningen. Winkels, verschillende onderwijsinstellingen en gezellige restaurants. Maar ook een sporthal, een zwembad en een huisartsenpraktijk.

Wat Ruinen typeert is de ligging aan het Nationaal Park Dwingelderveld. Een schitterend natuurgebied waar ’s nachts geen lichtvervuiling zichtbaar is en waar je ook geen snelweg hoort (uniek in Nederland). Sommige delen van het Dwingelderveld zijn niet toegankelijk omdat het gebruikt wordt voor natuurlijke begrazing. De plaatselijke herder neemt zijn schapen iedere dag mee naar de heide en brengt de kudde ’s avonds terug naar het dorp. Dat moet je gezien hebben!

Als je zoekt naar een woning in Zuidwest Drenthe, word je vast enthousiast van Ruinen. Geef gerust een zoekopdracht aan ons door of schakel Zandbergen Makelaardij in voor begeleiding bij aankoop.

Bekijk ook

Bekijk werkgebied
Vledder
Bekijk werkgebied
Steenwijk

Zandbergen Makelaardij

Een mensgerichte aanpak
Verrassende service
Gekwalificeerde makelaars

Heb je een vraag?

Neem contact met ons op!